11 Ocak 2013 Cuma

Dövme nasıl çıkarılır

Dövme nasıl çıkarılırKaç tedavi seansı gerekir?
Gerekli tedavi sayısı eindikasyona bağlı olarak değişir. Yaşlı ya da güneş ışığından zarar görmüş olan deride, lezyonun tipine bağli olarak ardışık 2-5 seans gerekir. Tipik bir tedavi şeması, başlangıç tedavisini takiben 3 haftalık aralıklarla 2-4 seansdan ibarettir. Dövme, akne, nedbe dokuları, vasküler ve pigmentli lezyonlar normal olarak, lezyona ve şiddetine bağlı olarak, 1 -6 seans gerektirir.
Kimler tedavi edilebilir?
Tüm deri tiplerinde, her iki cinsiyette, herhangi bir yaşta olan ve yaşa ya da güneşe bağlı olarak derisi I-IV derece arasında yıpranmış olan ya da epilasyon isteyen hastalara tedavi verilebilir. Vasküler ve pigmentli lezyonlar, akne ve dövmeler de bşsarıyla tedavi edilebilir.
Kontrendikasyonu var mı?
Lokalize ya da sistemik enfeksiyon, bağışıklık sistemi yetersizliği, pıhtılaşma bozukluğu gibi bir hastalığı olan ve/veya aspirin, kortizon, heparin kullanan hastalar ile aşırı ışık duyarlılığı ve hamilelik durumlarında Plasmalite tedavisi yapılmamalıdır.
Yan etkileri var mı?
Hastaların çoğunda orta derecede bir rahatsızlık hissi oluşur. Çoğu vakada topikal anesteziye gerek duyulmaz, ancak kullanılabilir. Deride kızarıklık ve kabarma olağan olup, 15-30 saat içinde kaybolan zararsız yan etkilerdir. 1-2 gün deride gerginlik hissedilebilir. Uç vakalarda, birkaç gün içinde kaybolan büllenme görülebilir.
Tipik bir seans ne kadar sürer?
Dalga-kilavuzu yaklasik 10 mm x 20 mm’lik bir deri alanını kaplar. Her 2 saniyede bir, bir atım gönderilir. Tam yüz tedavisi 20-25 dakikadan az zaman alır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder